Κατάστημα

Πλατεία Ιπποδρομίου 1
Θεσσαλονίκη, 546 21

Επικοινωνία

(+30) 2311304188
(+30) 6944637850
hello@mo-mo.gr

 
Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

H Maneki Neko: Μια γάτα που φέρνει την τύχη!

Στον μαγικό κόσμο της ιαπωνικής κουλτούρας, συναντάμε πολλά σύμβολα που αντιπροσωπεύουν διάφορες πτυχές της ζωής. Ένα από αυτά τα γοητευτικά σύμβολα είναι η Maneki Neko, γνωστή και ως "γάτα που κουνάει το χέρι". Αυτό η γοητευτική γάτα βρίσκεται συνήθως έξω από καταστήματα, εστιατόρια και σπίτια, και αποτελεί ένα παραδοσιακό σύμβολο της τύχης και της ευημερίας.

Τι είναι η Maneki Neko;

Η Maneki Neko είναι μια Εντυπωσιακή κεραμική, πλαστική ή μεταλλική γάτα, η οποία απεικονίζεται να κάθεται και να κινεί το χέρι της πάνω και κάτω. Συνήθως, κρατάει ένα ροζ, κόκκινο ή χρυσό κουδούνι με το λουράκι της. Οι πιο συνηθισμένες απεικονίσεις της Maneki Neko παρουσιάζουν τη γάτα με το δεξί της χέρι να κινείται προς τα πάνω, προσκαλώντας την τύχη και την ευημερία.

Η Ιστορία της Maneki Neko:

Η προέλευση της Maneki Neko έχει πολλά ενδιαφέροντα παραμύθια. Η πιο διαδεδομένη ιστορία που σχετίζεται με αυτή την γοητευτική γάτα προέρχεται από τον 17ο αιώνα και λέει για μια γυναίκα που εκμεταλλευόταν τον εαυτό της για να περιθωριοποιήσει την φτωχή της γάτα. Κάποια μέρα που περνούσε από έναν ναό ένας άγνωστος περιηγητής, η γάτα του έκανε μία χειρονομία, προσκαλώντας τον να μπει στον ναό. Αυτός δέχεται την πρόσκληση και με αυτόν τον τρόπο απέφυγε μια ισχυρή καταιγίδα. Στη συνέχεια, για να τιμηθεί το γεγονός αυτό, ένα κεραμικό αγάλμα της Maneki Neko δημιουργήθηκε και έτσι ξεκίνησε η παράδοσή της.

Τύποι Maneki Neko και τα χρώματά τους:

Οι διάφορες εκδοχές του Maneki Neko έχουν διάφορες σημασίες. Για παράδειγμα:

  • Ο Maneki Neko με το δεξί χέρι που κινείται προς τα πάνω προσελκύει την τύχη και την ευημερία.
  • Ο Maneki Neko με το αριστερό χέρι που κινείται προς τα πάνω προσελκύει πελάτες και επισκέπτες.
  • Ο Maneki Neko με το χέρι που κινείται προς τα κάτω αποτρέπει την κακή τύχη και απομακρύνει τα κακά πνεύματα.

Τα χρώματα του Maneki Neko έχουν επίσης τις δικές τους σημασίες:

1. Οι Maneki Neko με χρυσά νομίσματα αντιπροσωπεύουν την πλούτο και την ευτυχία.
2. Οι Maneki Neko με κόκκινα νομίσματα συμβολίζουν την προστασία από την κακή τύχη και τα κακά πνεύματα.
3. Οι Maneki Neko με ροζ νομίσματα συμβολίζουν την αγάπη και τις καλές σχέσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Maneki Neko:

Για να απολαύσετε την τύχη και την ευημερία που φέρνει η Maneki Neko, τοποθετήστε τη σε μια θέση που είναι ορατή από την είσοδο του καταστήματός σας, του εστιατορίου σας ή του σπιτιού σας. Αφήστε τη Maneki Neko να σας κάνει ευεργετικά χειρονομίες και να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας κάθε φορά που περνάτε από το πλάι της.

Η Maneki Neko είναι ένας εκπληκτικός και μαγικός φίλος που φέρνει την τύχη και την ευημερία στη ζωή μας. Αυτή η γάτα που κουνάει το χέρι έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, γιατί μας υπενθυμίζει ότι η τύχη είναι πάντα κοντά, αρκεί να την αγκαλιάσουμε με ανοιχτή καρδιά και χαμόγελο.

H Maneki Neko: Μια γάτα που φέρνει την τύχη! - MO MO
H Maneki Neko: Μια γάτα που φέρνει την τύχη! - MO MO