Κατάστημα

Πλατεία Ιπποδρομίου 1
Θεσσαλονίκη, 546 21

Επικοινωνία

(+30) 2311304188
(+30) 6944637850
hello@mo-mo.gr

Γλώσσα

Mineko Iwasaki – The Most Famous Geisha

Γεια σε όλους! Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για ένα συναρπαστικό πρόσωπο που έμαθα πρόσφατα: την Mineko Iwasaki. Μια από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες γκέισες στην Ιαπωνία, που άφησε τα απομνημονεύματά της, που αποκαλύπτουν πολλά μυστικά για τον κόσμο των γκέισων.

Νομίζω ότι η ιστορία της είναι καταπληκτική και εμπνευσμένη και θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα σημαντικότερα σημεία.

Η Mineko γεννήθηκε το 1949 στο Κιότο και υιοθετήθηκε από τον ιδιοκτήτη μίας okiya (οικία γκέισας) όταν ήταν πέντε ετών. Άρχισε να εκπαιδεύεται ως maiko, μαθητευόμενη γκέισα, όταν ήταν έξι ετών, και έκανε το ντεμπούτο της στα 15. Έκανε γρήγορα φήμη και έγινε η πιο περιζήτητη γκέισα στο Gion, την πιο διάσημη περιοχή γκέισας στο Κιότο. Διασκέδασε πολλές διασημότητες, πολιτικούς και μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Κάρολου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Ήταν γνωστή για την ομορφιά, τη χάρη, την εξυπνάδα και τις καλλιτεχνικές της ικανότητες. Μπορούσε να χορεύει, να τραγουδάει, να παίζει όργανα και να συνομιλεί για διάφορα θέματα. Είχε μια ισχυρή προσωπικότητα και μια αίσθηση ανεξαρτησίας.

Αμφισβήτησε ορισμένες από τις παραδόσεις και τους κανόνες της κοινωνίας των γκέισων, όπως η πρακτική του mizuage, που περιελάμβανε την πώληση της παρθενίας μιας maiko στον πλειοδότη. Αρνήθηκε να το κάνει και αντί αυτού επέλεξε τον δικό της σύντροφο για την πρώτη της σεξουαλική εμπειρία.

Αποσύρθηκε από το να είναι γκέισα σε ηλικία 29 ετών, κάτι που ήταν πολύ ασυνήθιστο και συγκλονιστικό εκείνη την εποχή. Ήθελε να έχει μια κανονική ζωή, να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Ήθελε επίσης να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την τέχνη της κουλτούρας της γκέισας, την οποία ένιωθε ότι μειώνονταν λόγω του εκσυγχρονισμού και της εμπορευματοποίησης. Έγραψε τα απομνημόνευματά της, με τίτλο Geisha of Gion (επίσης γνωστό ως Geisha: A Life in the US) το 2002, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ και πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Μήνυσε επίσης τον συγγραφέα των Αναμνήσεων μιας Γκέισας, Άρθουρ Γκόλντεν, για παραβίαση συμβολαίου και δυσφήμιση, επειδή χρησιμοποίησε το όνομά της και τις ιστορίες της χωρίς την άδειά της και απεικόνισε τις γκέισες ως πόρνες.

Νομίζω ότι η Mineko Iwasaki είναι μια αξιόλογη γυναίκα που αψήφησε τις προσδοκίες και τα στερεότυπα και έζησε τη ζωή της με τους δικούς της όρους. Έδειξε ότι οι γκέισες δεν είναι απλώς αντικείμενα ανδρικής φαντασίας, αλλά καλλιτέχνες και επαγγελματίες που έχουν τα δικά τους όνειρα και απόψεις. Μοιράστηκε επίσης μια γεύση από έναν μυστηριώδη και συναρπαστικό κόσμο που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα ζήσουμε ποτέ.

KIDOHO キドホ

Mineko Iwasaki - The Most Famous Geisha
Mineko Iwasaki – The Most Famous Geisha - ΜΟ ΜΟ