Κατάστημα

Πλατεία Ιπποδρομίου 1
Θεσσαλονίκη, 546 21

Επικοινωνία

(+30) 2311304188
(+30) 6944637850
hello@mo-mo.gr

Γλώσσα

Κιμονό: Η ιστορία.

Το Κιμονό: Μια Ταξιδιωτική Αναδρομή στην Ιστορία και τη Λαμπρότητα του Ιαπωνικού Παραδοσιακού Ενδύματος.

Το κιμονό, αυτό το χαρακτηριστικό και εκλεπτυσμένο ιαπωνικό ενδύμα, είναι πολύ περισσότερο από απλώς ένα ρούχο. Είναι ένα αφοπλιστικά όμορφο και σύμβολο της ιαπωνικής παράδοσης, καταγεγραμμένο βαθιά στο πολιτιστικό τους ύφος και ιστορία. Από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι την σημερινή εκδοχή του, το κιμονό μεταφέρει μια πλούσια και πολυσημαντική παράδοση.

Κιμονό: Ιστορία - MOMO KIDOHO

Κιμονό: Από την Αρχαιότητα στον Μεσαίωνα

Η ιστορία του κιμονό χάνεται στα βάθη του χρόνου. Οι πρώτες ενδείξεις του κιμονό χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα, κατά την διάρκεια της εποχής Heian. Τότε, το κιμονό χρησιμοποιούνταν ως ενδυμασία καθημερινής χρήσης από άνδρες και γυναίκες, ενώ στις παλατιανές και αριστοκρατικές κύριες, είχε αναπτυχθεί σε ένα έργο τέχνης και ένδειξη κοινωνικής θέσης. Τα υφάσματα, τα μοτίβα και τα χρώματα αντικατοπτρίζαν την κατάσταση και τον κοινωνικό ρόλο του καθενός.

Κιμονό: Ιστορία - MOMO KIDOHO

Κιμονό: Το Edo Περίοδος

Κατά τη διάρκεια της περιόδου Edo (1603-1868), το κιμονό εξελίχθηκε περαιτέρω. Κατέληξε να είναι το επίσημο ενδύμα για τον πληθυσμό και έπαιξε κεντρικό ρόλο στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Η περίοδος Edo ήταν μια εποχή ειρήνης και σταθερότητας, και η πολιτισμική και κοινωνική εξέλιξη αντανακλούνταν στον σχεδιασμό και την κατασκευή των κιμονό.

Κιμονό: Ιστορία - MOMO KIDOHO

Κιμονό: Ο Μετασχηματισμός στη Σύγχρονη Εποχή

Κατά την περίοδο Meiji (1868-1912), η Ιαπωνία έριξε τα θεμέλια της μοντέρνας της πολιτείας και πολιτισμού. Το κιμονό αρχίζει να αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από δυτικά ενδύματα και τη μόδα. Ωστόσο, πολλοί διατήρησαν την παραδοσιακή φορεσιά, κυρίως σε ειδικές περιστάσεις.

Κιμονό: Ιστορία - MOMO KIDOHO

Κιμονό: Το Σήμερα και το Μέλλον

Στη σύγχρονη Ιαπωνία, το κιμονό συχνά φοριέται κατά τις ειδικές περιστάσεις όπως γάμοι, τελετές, και φεστιβάλ. Οι σχεδιαστές, όμως, συνεχίζουν να προσθέτουν μια σύγχρονη πινελιά στον σχεδιασμό, ενσωματώνοντας νέα υλικά και μοτίβα.

Το κιμονό, λοιπόν, παραμένει ζωντανό στην καρδιά της ιαπωνικής κουλτούρας. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας, αποτελεί μια ανάμειξη ανάμεσα σε παράδοση και καινοτομία, εκφράζοντας την αισθητική, την κοινωνική θέση και την εξέλιξη του ιαπωνικού πολιτισμού.

Σύνδεσμοι:

δείτε μερικά κιμονό εδώ.

διαβάστε περισσότερα για την περίοδο Edo εδώ.